Oculus Touch Controller

De Oculus Rift specificaties voor de consumenten versie zijn afgerond. In de onderstaande video wordt hands-on (op E3 expo van dit jaar) de techniek van de Oculus Rift virtual reality consumenten headset (de CV1; consumerversion1) & de Oculus Touch Controller toegelicht.

Half Moon prototypes

Daarnaast worden de nieuwe Half Moon prototypes van de Oculus Touch controller toegelicht aan de hand van een geweldige multi-player VR demo. Oculus ‘Nate Mitchell en Palmer Luckey’ beantwoorden vragen over de headset en controllers. Ten slotte worden er indrukken van de Oculus Rift hardware en software getoond.

Video Oculus Touch Controller Hands-On & een impressie

Oculus Rift CV1 Release

Oculus gaat begin 2016 de Oculus Rift CV1 op de Nederlandse markt te brengen. De Oculus Rift DK2 is al enige tijd beschikbaar. Verschillende andere fabrikanten, waaronder Samsung en Sony, hebben al een VR consumentenversie uitgebracht of aangekondigd. Daarnaast kan je laagdrempelig en voor heel weinig geld (€10,-) kennismaken met Virtual Reality door een Google Cardboard aan te schaffen. Download een VR-app, plaats de smartphone in de Google Cardboard en maak kennis met de Virtuele wereld.

Oculus Home software

Als je de nieuwe Oculus Rift aanzet kom je direct op de nieuw gebouwde interface Oculus Home. Oculus Home toont je beschikbare games, overige content, kijk wie van je vrienden nu online zijn je ziet de apparaat instellingen.

Oculus Home ontwikkelaars hebben een interface gebouwd waarin je alles wat je moet doen ook kan doen. Van het kopen van nieuwe games & chatten met contactpersonen. Een batterij icoon en een virtuele klok zijn ook in de interface opgenomen.

Is je PC/Laptop Oculus ready?

De consument gaat eindelijk kennismaken met Virtual Reality, maar als je een Oculus CV1 aanschaft moet je PC/Laptop ook geschikt zijn voor de Oculus Rift! Wij zeggen: proef en beleef eerst eens de mogelijkheden. Huur eens met vrienden, collega’s of voor zakelijke toepassingen (beurs, event of feest) een Oculus Rift demonstratie pakket!