Gamen en bewegen met de VirZoom VR bike controller

VirZoom VR bike controller

Op de CES 2016 presenteerden diverse bedrijven hun VR hardware en software voor onder andere de Oculus Rift Consumenten versie, maar ook voor de HTC Vive. Een van die bedrijven die eruit sprong op de CES was VirZoom. Dit innovatieve Amerikaanse bedrijf lift mee op het succes van de Oculus Rift met haar VirZoom VR bike controller. De controller ziet eruit als een hometrainer, maar de VR beleving die je hiermee ondergaat in ronduit fun te noemen.

VirZoom VR bike controller

Geïntegreerde draadloze sensoren volgen al uw bewegingen. Snelheids sensoren meten uw snelheid. Hoe sneller u trapt in de echte wereld, hoe sneller u zich voortbeweegt in de virtuele wereld. De actie knoppen op het stuur creëren geavanceerde game-play. Voor de VirZoom zijn er tot nu toe drie minigames beschikbaar: Stampede; The Wild West lasso, Go Fast Car; Formule 1 racing en Pegaso; de gevleugelde Pegasus.

De VirZoom VR bike controller minigames Gameplay

De bovenstaande games welke wij voor u getest hebben zijn alle drie leuk bedacht en zitten technisch goed in elkaar. De VirZoom games zijn mini games, dit betekent dat u of uw gasten ongeveer tussen de 2-10 minuten per game spelen. Erg leuk dus voor een VR beleving voor u gasten op een feest, beurs of evenement. De hometrainer zal een mooie publiekstrekker zijn op uw stand. Vooral in combinatie met de Oculus Rift VR-bril en een tweede scherm op statief voor de meekijkers.

Multiplayer

Het moet ook mogelijk worden om de games met meerdere personen (multiplayer modus) in één spel te spelen. In de loop van het derde kwartaal van 2016 wil VirZoom ongeveer 50 minigames in haar assortiment hebben. Zodra we hier meer over weten dan informeren hier uiteraard over op onze blog.

Wij nemen enkel de games op in ons VirZoom Oculus Rift actiepakket op die het beste bij het doel of thema van events aansluiten. Het speciale VirZoom actiepakket, welke wij voor u hebben samengesteld, is vanaf juli 2016 beschikbaar, maar nu al te boeken!

WannaPlay?